Luc Vos

©Vita Lie Fotografie

Nog meer over Luc:

Luc Vos (Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af. Zijn ultrakorte verhalen staan regelmatig in de spotlight bij Schrijven Online en zijn debuutthriller Zeven werd onlangs nog verkozen tot Beste Nederlandstalige thrillerdebuut bij de ThrillZone Awards 2022.

Al van toen hij nog maar net kon lezen, was boeken lezen een dagelijkse hobby voor Luc. Elk boek in de lokale bibliotheek werd verslonden, tot thrillers en fantasy zijn duidelijke voorkeur wegdroegen en Stephen King zijn favoriet werd.
Toch kwam zelf schrijven pas veel later toen hij in 2002 de eerste woorden van zijn fantasyverhaal Meriumbe, de vlucht van het Heilig vuur op papier zette dat in 2003 het levenslicht zag. In 2004 volgde het tweede deel en sindsdien is het schrijven niet meer gestopt, met vooral spannende verhalen in diverse formaten.

Als hij niet schrijft, verdeelt hij zijn tijd tussen zijn job als consultant in digitale projecten en zijn vrouw, zoon en hond waarmee hij in Heultje-Westerlo, de groene parel der Kempen, woont en graag de wereld rond reist.
Het schrijven kwam in een stroomversnelling toen zijn novelle Noorderlichtvrouw de schrijfwedstrijd Zwarte Sneeuw van Godijn Publishing won en sindsdien meerdere kortverhalen met grote regelmaat met prijzen worden bekroond en worden opgenomen in bundels. Ook ultrakorte verhalen en gedichten behoren tot zijn dagelijkse schrijfactiviteiten.


BOEKEN DOOR LUC BIJ NECKAR


Anne Verelst-reeks

Verhalenbundels (samen met andere auteurs)