Margareth Hillebrandt

©Vita Lie Fotografie

Nog meer over Margareth:

Margareth Hillebrandt is geboren in Lisse en groeide op in Leiden in een middenstandsgezin als vierde van zes kinderen.

Na de middelbare school volgde ze een vakopleiding. Ze begon als bedrijfsleidster, maar volgde al snel haar hart en maakte de overstap naar het theaterleven. Ze werd de rechterhand van een impresario, bij wie ze een schat aan interculturele ervaring opdeed. Daarna vertrok ze met man en kinderen voor drie jaar naar Aruba. Tegen vrienden zei ze: ‘We vertrekken met twee kinderen, maar we komen er met drie terug.’ En zo gebeurde het. Terug in Nederland ging ze Nederlandse les geven in een asielzoekerscentrum, daarna werd ze studieadviseur voor HBO opleidingen, en vervolgens secretaresse van de raad van bestuur van een groot ziekenhuis. Een vreemd allegaartje van banen, vindt ze zelf. Voor geen daarvan had ze een opleiding genoten. Het was learning on the job. 
De laatste zeven jaar werkte ze in de ouderenzorg als projectmedewerker voor een aantal grote innovatieve projecten. Inmiddels is ze vervroegd met pensioen.

Margareth noemt zichzelf een jonge babyboomer en een eigenzinnig autodidact.
Ze schreef veel zakelijke stukken voor haar werk, maar de liefde voor het schrijven van fictie groeide. Ze volgde diverse schrijfcursussen o.a. bij Tessa de Loo in Portugal en bij Marlen Visser in Italië.


BOEKEN DOOR MARGARETH BIJ NECKAR