Rosalie Koppendraaier

©Vita Lie Fotografie

illustratie: Roel Steenbergen

Nog meer over Rosalie en Frieda:

Rosalie Koppendraaier (Noordwijk, 1986) schrijft zolang ze zich kan herinneren al kleine verhaaltjes en gedichten. Als kind kon ze niet wachten tot het zomervakantie was, zodat ze maar liefst 10 boeken op de biebpas mee naar huis mocht nemen om te lezen.

Het lezen creëerde voor Rosalie een compleet andere wereld waar zij in kon duiken. De boeken van Harry Potter bijvoorbeeld waren een heerlijke afleider om even te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Op een mooie, stille plek in de natuur of zelfs te midden van een drukke menigte volledig in een boek verzonken zijn, was iets wat Rosalie graag deed en nog steeds graag doet.

Aan haar twee zoons Fedde en Hugo leest Rosalie heel wat boeken voor. Vanuit haar pedagogische achtergrond heeft ze een sterk gevoel kinderen te willen helpen. Zo ontstond de drive voor het schrijven en uitbrengen van een kinderboek waarbij kinderen uit en in iedere situatie kunnen dromen over andere werelden en te geloven in hun eigen kracht.

Dit resulteerde in Frieda op droomreis naar de dino’s. Een prentenboek, geïllustreerd door Roel Steenbergen, met een duidelijke boodschap: geloof in jezelf en maak je dromen waar!


BOEKEN DOOR ROSALIE BIJ NECKAR