Cover onthulling: De IJsselbrief

0 Comments

Op 2 juni verschijnt bij Uitgeverij Neckar de roman De IJsselbrief van Bertina Mulder. Vandaag onthullen we de cover.

HET VERHAAL

Veerman Werner van het Deventer pontje vist een fles uit de IJssel met daarin een in het Engels geschreven brief, ondertekend door ene Mandy. De tekst doet vermoeden dat ze worstelt met haar bestaan. ‘We are destroyed and then we rebuild. That’s human nature, right?’ Wie is de vrouw achter de filosofische zinnen? Maak kennis met de mysterieuze briefschrijfster en volg de brief van Mandy naar Werner.

Bij het schrijven van De IJsselbrief liet de auteur zich inspireren door de waargebeurde vondst van de flessenpost en de vraag die iedereen zich stelde: ‘Wie is Mandy?’ Ze componeerde feiten en fictie tot een roman met een filosofische ondertoon.

‘Ik denk, dus ik ben’. Een uitspraak van Descartes. Maar wat als je denken door dementie wordt aangetast, wie ben je dan nog?

DE AUTEUR

Bertina Mulder
Foto: Joke Schut

Bertina Mulder (1962) is webredacteur en mede-eigenaar van een huisartsenpraktijk. In 2016 debuteerde ze met haar roman Wisselwerking. Met haar tweede boek, de Marsthriller De rode magneet, genereerde ze in 2018 landelijke media-aandacht. In 2019 verscheen haar misdaadroman De Veluwse verdwijning. Meer info: www.bertinamulder.nl


Ik vind het boek heel fijn geschreven. Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen, wat mij echt niet lukt als iets niet prettig leest, hoe interessant de inhoud ook is.” – Anouk Steennis (proeflezer)

Het boek pakte me gelijk vanaf het begin.” – Wieneke Kloeze (proeflezer)

Categories: