Flessenpost leidt tot roman

0 Comments
Foto: Pontje Deventer

In 2019 las auteur Bertina Mulder (Epe) een artikel in De Stentor over de Deventer pontvaarder Georg Keibler, die flessenpost in de IJssel zag drijven tijdens een van zijn overtochten. Na het opvissen van de fles werd het mysterie alleen maar groter. De fles bevatte een filosofisch ogende Engelse tekst. De afzender: ene Mandy.

Voor Bertina was hiermee de geest uit de fles. Al snel vormde zich een verhaal in haar hoofd over Mandy en de reden waarom zij, of iemand anders, de fles in de IJssel had gegooid. Met de eerste paar hoofdstukken van het manuscript dat de werktitel De IJsselbrief meekreeg, trok zij naar de Uitgeversdag van bestsellerauteur en schrijfdocent Marelle Boersma in Wageningen. Daar ging zij in gesprek met diverse uitgeverijen, waaronder Uitgeverij Neckar, over de verdere uitwerking van dit intrigerende verhaal.

Onlangs tekenden Bertina Mulder en Alexander Roessen van Uitgeverij Neckar de overeenkomst om het manuscript met de voorlopige titel De IJsselbrief uit te geven. Het boek zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 verschijnen als paperback, e-book en luisterboek.

Lees meer over Bertina op de auteurspagina of haar website, Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom De IJsselbrief.

Categories: