Over bloedbanden, zelfgekozen familie en nalatenschap: Dorien Voskuil

0 Comments

Zes jaar geleden begon Dorien Voskuil met het schrijven van haar roman als hobbyproject, omdat het haar leuk leek fictie te schrijven. Met een idee voor een verhaal liepen de vakanties tijdens haar werk als hogeschooldocent uit tot ware schrijfvakanties.

Langzaam kreeg het manuscript vorm, tot ze met herschrijven en schrappen de beste versie van haar verhaal in handen had. Juist op dat moment ontving Dorien een aankondiging in de mailbox over de Uitgeversdag van bestseller thrillerauteur en schrijfdocent Marelle Boersma. Daar zat Dorien niet veel later onder andere aan de tafel van Uitgeverij Neckar, die interesse had in het verhaal en haar uitnodigde het manuscript toe te sturen. Na een persoonlijk gesprek met Alexander en het doornemen van het proefleesrapport werd afgelopen week het uitgeefcontract ondertekend. Het boek, dat nog een definitieve titel moet krijgen, zal naar verwachting op 22 september 2023 verschijnen als paperback en e-book.

Over het verhaal
Het verhaal vertelt over de Duitse kunstenaar Rosa Schmitz en kersverse schooldirecteur Karlijn Zomers. Karlijn erft Rosa’s huis in Duitsland wanneer Rosa komt te overlijden. Maar Karlijn weet niet waarom, want ze kent Rosa helemaal niet. Ieder in hun eigen verhaallijn worstelen deze twee vrouwen, beiden zonder kinderen, met het vormen van hun zelfgekozen familie en het vinden van hun bestaansrecht.

Lees meer over Dorien Voskuil op Neckar.nl

Categories: