Van taxichauffeur tot crime scene cleaner

0 Comments

Wat gebeurt er met een plaats delict wanneer de politie is vertrokken? Wat kom je zoal tegen en wat komt erbij kijken om een dergelijke plek schoon te maken?

Is dit uw werk

In 2004 liet Maurits Knegt uit Zoeterwoude-Rijndijk zijn werk als taxichauffeur achter zich en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat werd een carrière in gespecialiseerd schoonmaken.
Samen met zijn ex-vrouw Hester heeft hij in de daaropvolgende jaren enkele honderden locaties schoongemaakt. Hij heeft dan ook veel gezien; de woningen van alcohol- en drugsverslaafden, de plaatsen waar mensen zichzelf van het leven hebben beroofd, zelfs locaties waar ernstige misdrijven hebben plaatsgevonden. Situaties waarover je eigenlijk alleen maar in de krant leest.

Gespecialiseerd schoonmaker is een beroep dat niet voor iedereen is weggelegd en ook een uiterste houdbaarheidsdatum heeft. Met het einde van zijn schoonmaakcarrière in zicht besloot Knegt zijn verhalen op te schrijven – niet alleen voor zichzelf, maar in de hoop de zwaardere onderwerpen die hij in zijn werk tegenkomt bespreekbaar te maken.
Hij ging op zoek naar iemand die zijn verhaal wilde delen en vond Uitgeverij Neckar (Noordwijkerhout). In samenwerking met redacteur Yfke van Vuurden werkte hij zijn verhalen vervolgens verder uit.
Het eindresultaat is nu te lezen in Is dit uw werk – crime scene cleaning in de polder.

Is dit uw werk is nu verkrijgbaar als paperback (€18) via www.uitgeverijneckar.nl en via alle boekhandels in Nederland en België en als e-book (€6,99) (let op, verkoop e-book gaat via derden, bijvoorbeeld Kobo, Bol, Standaardboekhandel, Libris, etc).

Categories: