Frieda en het kasteel dat tot leven komt – Rosalie Koppendraaier

0 Comments

Op vrijdag 20 september 2024 verschijnt bij uitgeverij Neckar het prentenboek Frieda en het kasteel dat tot leven komt, het tweede deel in de Frieda-reeks door Rosalie Koppendraaier uit Noordwijk, geïllustreerd door Roel Steenbergen uit Apeldoorn. De boekpresentatie zal plaatsvinden op zaterdag 21 september. De bijzondere locatie maken we binnenkort bekend.
In 2023 verscheen het eerste deel van de Frieda-reeks Frieda op droomreis naar de dino’s, waarvan reeds een tweede druk in omloop is.

Het verhaal

Frieda en het kasteel dat tot leven komt

Frieda bezoekt met haar vader, moeder en twee broertjes een kasteel van wel duizend jaar oud. Haar broertjes rennen rond met houten zwaarden en schilden, maar Frieda vind het eigenlijk maar een saaie bedoening. Ze was liever thuisgebleven om te spelen met haar dino’s.
Dan ziet ze in een van de kamers een hele oude spiegel. Als ze dichterbij komt, ziet ze iets bewegen in de spiegel. Ze kijkt nog eens goed en ziet allerlei vrouwen en meisjes in vrolijk gekleurde jurken en … een jonge prins! Droomt ze? Nee, toch niet! De jonge prins vertelt Frieda dat zij een bijzondere kracht heeft.

Ben jij ook nieuwsgiering naar wat die bijzondere kracht is? Ga dan mee met Frieda naar het kasteel dat tot leven komt.

De auteur

Frieda en het kasteel dat tot leven komt
Foto: Vita Lie Fotografie. Noodwijk

Rosalie Koppendraaier (Noordwijk, 1986) schrijft al zolang ze zich kan herinneren verhaaltjes en gedichten. Vanuit haar pedagogische achtergrond heeft ze een sterk gevoel kinderen te willen helpen. Zo ontstond de drive voor het schrijven van een kinderboekenreeks, waarbij kinderen uit en in iedere situatie kunnen dromen over andere werelden en te geloven in hun eigen kracht. Frieda en het kasteel dat tot leven komt is haar tweede boek. Volg Frieda ook op Instagram Lezen_met_Frieda.

De illustrator

Frieda en het kasteel dat tot leven komt

Roel Steenbergen (Ugchelen, 1986) doet waar hij blij van wordt. Mooi werk maken. Zo creëert hij vrolijke illustraties voor kinderen en maakt hij opvallend vormgeefwerk voor bedrijven en merken met zijn bedrijf Creatieve diensten. Hij schreef en illustreerde ook zijn eigen prentenboeken Hermans hoed en Luna vliegt naar de maan. Volg Roel op Instagram Creatieve diensten

Buurtgezinnen – ‘Opvoeden doen we samen’

Frieda steunt Buurtgezinnen – Noordwijk. Wil jij ook helpen? Koop dan een exemplaar van Frieda en het kasteel dat tot leven komt of Frieda op droomreis naar de dino’s voor jezelf en koop een extra exemplaar die we aan Buurtgezinnen doneren, want elk kind verdient het om een boek te kunnen lezen.


Deel 1, Frieda op droomreis naar de dino’s is te verkrijgen via de reguliere boekhandels, online boekhandels en via de webshop van uitgeverij Neckar.

Frieda en het kasteel dat tot leven komt | Rosalie Koppendraaier | verschijnt 20-09-2024
Prentenboek | Hardcover | ISBN 9789493192966 | 44 pagina’s | NUR 273 | € 18,95
#friedaenhetkasteeldattotlevenkomt #lezenmetfrieda #rosaliekoppendraaier #roelsteenbergen #uitgeverijneckar

Categories: